Kamp groep 7

kampverhalen 2

 

KAMP: iedereen had er zin in. Nog even naar de klas en dan vertrekken we. Even kijken. Ja? Iedereen is er. We stappen op de fiets en gaan. De ouders zwaaien ons uit. De zon schijnt en we moesten nog even. (door: León)

We hebben net pauze gehouden, dus we gaan weer. Het ging lekker vlot. 'Daar is het!' riepen ze vooraan. Eindelijk, we stellen ons voor. En we gaan helemaal los. De meeste kinderen gaan na het dieren ontdekken, naar de Hooischuur. 

We eten samen en drinken wat. Want daarna mag je weer spelen. En er was zelfs een sloot waar je in mocht!

Nu ging er een groep koeien melken, ik zelf wist niet wat ik ervan moest verwachten. Nog even wachten op het laatste groepen en dan gaan we weten. We aten patat en een snackje en als toetje een danoontje. 

Het was nog geheim wat we gingen doen. Het was eindelijk een spel in real live geworden. Er is aan allebei de kanten vals gespeeld, maar het gaat erom dat het leuk was. Bij het kampvuur gingen we muziek spelen en marshmallows eten. Als allerlaatste nog letters zoeken en daar kwam dan een woord uit. Nu was het tijd om te slapen of wakker te blijven. 

Het was ochtend. Nog even spelen, ontbijten, opruimen en toen was het klaar. Het was super leuk!

kampverhalen 3


HET KAMPVERHAAL VAN BART EN CHRIS

Wij vonden het ijs maken en 'Levend Stratego' heel leuk. De geitjes waren super schattig (vooraal Maatje, Wolletje en Graantje). En Bokkie was heel bokkig. Hooischuur, koeien melken, trampoline en de waterdam. En zelfs ook nog lekker geslapen.

Chris en ik zaten bij elkaar in de tent met: Noah H, León en Luuk. Het was heel leuk in tegenstelling tot uberhaupt in slaap komen. Het afwassen was minder, maar het levend stratego maakte alles goed. Het terugfietsen was behoorlijk vermoeiend, terwijl de heenweg heel gemakkelijk was. De terugweg was heel erg stom.

kampverhalen 1

 

KAMP 2021 - GROEP 7

van Fieke

kamp 4

Eindelijk was het zover. We gingen op kamp!
Toen we daar aankwamen, gooiden we onze fiets neer en gingen gelijk spelen. Er was zo veel om naar toe te gaan, echt leuk!
Ik zal even een paar dingen opnoemen:

 • een kabelbaan,
 • skelters
 • geiten
 • konijnen,
 • 2 trampo's,
 • koeien,
 • kalfjes,
 • enzovoort.

Nu ga ik even wat vertelen over toen we de koeien mochten melken. Toen we naar de koeien gingen, kiwamen de koeien er al aan aan. We moesten eerst de uiers schoonmaken en daarna mochten we ze melken.

Het melken voelde een beetje alsof je in een waterballon knijpt. Echt.... Iieiew.

We hebben ook in de Hooi Schuur gespeeld. Het was echt leuk! We gingen salto's maken en we hebben er een fort gemaakt.

 

Het was echt  heel leuk!

20210520 124321

 

kamp 3VERHAAL OVER KAMP
van: Oli4 en Stanley

Toen we bij het kamp waren, zagen we meteen geitjes. Die waren heel erg schattig. Dus we vroegen of we de geitjes mochten optillen en dat mocht. Toen vond ik het helemaal leuk.
Maar we moesten eerst onze spullen in de tent zetten, dat was wel jammer, maar zodra we het hebben neergezet mochten we meteen terug naar de geitjes. 

We hebben ze een naam gegeven. En de leukste geit was 'Maatje' en daarna 'Wolletje'. We hebben bij de 'Hooi, hooi Speelschuur ook nog een bunker gebouwd. Het was het idee van Rafael, Renzo, Jesse en ook van Olivier. Daar hebben we super lang aan gewerkt. Maar in de avond werd het gesloopt door een deel van de andere klas. 

We hadden het fort met grote en zware hooibalen gemaakt. We deden ook salto's in de hooischuur. Dat was ook erg leuk, maar er waren ook activiteiten te doen met de boerin. Dat was ook wel leuk, zoals roomijs maken, koeien melken en de koeien uit het wiland halen. 

Ook speelden we nog het spel 'Levend stratego'. Maar op een gegeven moment moesten we gaan slapen, helaas... Maar dat deden we niet! In plaats van slapen, gingen we snoep eten en heel veel grapjes maken. We werden wel 2x gewaarschuwd. Voor de rest was er niet iets bijzonders.

De volgende ochtend gingen we lekkker ontbijten en nu hadden de andere groepen corvé, dus konden wij lekker onze spullen opruimen. We hebben nog 'gedag' gezegd tegen de geitjes, onze tent en heel Farm Camps.

De terugweg was alleen maar met tegenwind. Uiteindelijk moesten we zelfs lopen. Dat vond ik niet heel erg leuk. Gelukkig hadden we wel nog twee pauzes. Toen we terug waren was ik heel erg blij. 

 20210520 145630

KAMP 2021
door Tess en Nikita

De groepen 7 van pcb Het Kompas gingen op kamp. Maar ze gingen niet met de bus, ook niet met de auto, maar met de fiets. 

De heenweg was nog te doen, maar de terugweg vonden we echt vreselijk. Het zat niet mee, met al die wind.

Toen we daar aankwamen vonden we het super leuk. Ze hadden:

 • geiten,
 • koeien,
 • schapen en
 • konijnen.

Heel veel kinderen hadden geiten opgetild en dat was echt leuk. 

We hebben heel veel dingen gedaan: ijs gemaakt, koeien gemolken, Levend stratego gespeeld, gezwommen, kampuur en gevoetbald. 

Bij Levend Stratego heb je twee teams met twee verschillende kleuren. Wij hadden blauw en geel. Iemand verstopt een vleg. Je krijgt dan kaartjes met een cijfer of een bom. Je moet de tegenstanders tikken. Alleen de bom mag niet iemand tikken. Wie als eerste de tegenstanders vlag heeft gevonden, heeft gewonnen. Ons team won 1 keer en het andere team won 1 keer. 

We hebben ook ijs gemaakt.

Wat had je nodig? 

- suiker en vanillesuiker,

- eigeel,

- verse melk

- en slagroom.

Dat moest je mixen en in een speciale ijskoude ijsbeker doen en dan kreeg je heel lekker ijs. Wij vonden het ook heel lekker. 

De patat met de snack was ook lekker. Na het kampvuur was er nog één spel en toen moesten we gaan slapen. Dat was om half 12. 

De volgende ochtend moesten we om half 8 opstaan. Maar we stonden veel eerder op en dus gingen we al inpakken. Uiteindelijk toen we de toeter hoorde, gingen we eten. We moesten toen met z'n allen alles opruimen. Toen gingen we alles bespreken over de terugweg, want het waaide keihard. Het was zo vreselijk dat we zelfs een stuk moesten lopen. Het laatste stuk ging weer goed. We kwamen veilig aan en onze spullen ook. 

Een paar dagen later gingen we naar de Patrijzenstraat om het filmpje te kijken die de meester heeft gemaakt. Het filmpje was super leuk en grappig. Omdat we van het kamp nog sneop over hadden, mochten we dat eten. Toen dat afgelopen was gingen we weer naar huis. 


De tenten zagen er ongeveer zo uit:

kamp 2

Wij zaten met Fieke,  Tess, Nikita, Eline en Sofie in de tent.

Onze tent had de naam Timo.

Laatste nieuws

Contact

Hoofdlocatie:
Patrijzenstraat 53
2922 GN Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 599870

Locatie Tuinstraat:
Tuinstraat 25
2921 XH Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 518876

Email:

Agenda

do, 26 mei - Hemelvaart vrije dag
vr, 27 mei - vrije dag
ma, 06 juni - Pinksteren vrije dag

thumb debibliotheekopschool 0    TalenT Keurmerk Eurly English

Vind ons op Facebook