De nieuwe hit van groep 6-7W: 'Dieren zijn lief'

16 61f866ae383a410a881b81aedb777b6aTijdens de cultuurlessen hebben we samen met meester Peter, van de muziekschool, een eigen lied gemaakt. Dat werd een lied over dieren. Dat dieren lief, schattig, leuk en grappig zijn. Samen met de meester bedachten we onze eigen tekst en een nieuwe melodie.

Meester Peter maakte een backingtrack, een instrumentale versie van het lied. En zo konden we in de klas het lied gaan oefenen.

Bij de volgende muziekles werd het lokaal omgebouw naar een opnamestudio en gingen we ons eigen gemaakt lied inzingen.

 

36-be03d16297d844b0b1307fa3cb60c48a.jpgEén voor één gingen bijna alle kinderen langs bij de microfoon om het refrein en een eventueel solo zinnetje in te zingen. Als het even niet goed ging, mocht je het gewoon nog een keer opnieuw proberen.


Bij een nieuwe hit hoort natuurlijk ook een videoclip en die gingen we ook maken samen met meester Peter. Zo hadden er kinderen een dansje bedacht en hadden we bedacht zoveel mogelijk pluche dieren en onesies aan te trekken. Het was lekker weer en dus konden we ook nog buiten opnames maken.

 

Meester Peter heeft de videoclip gefilmd en gemonteerd en meester Dick heeft nog een paar kleine aanpassingen gedaan. Bekijk vanaf nu onze eigen videoclip bij de hit: 'Dieren zijn lief'. 

 

 

6-7W - 2X nadenken voordat je deelt

Vrijdag 12 november sloten we een Nieuwsbegrip les af, waarbij het ging over een nieuwe campagne over het delen van beelden op sociale media. In de les ging het over kattenfilmpjes waarbij de katten vertelden dat ze het vreselijk vonden dat er zulke filmpjes van hen werden gedeeld. 

Daarop maakten we onze eigen campagnefilmpjes, met in de hoofdrol: de huisdieren van meester Dick. 

Pieter en Molly, die druk met elkaar in gesprek zijn tijdens het eten van een gezond hapje. De kinderen bedachten de tekst voor de konijnen en spraken die daarna zelf in. 

 

Welkom in groep 6-7W

Welkom in groep 6-7W bij meester Dick.

wij zijn 67W

Laatste nieuws

Contact

Hoofdlocatie:
Patrijzenstraat 53
2922 GN Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 599870

Locatie Tuinstraat:
Tuinstraat 25
2921 XH Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 518876

Email:

thumb debibliotheekopschool 0    TalenT Keurmerk Eurly English

Vind ons op Facebook