Medezeggenschapsraad (MR)
De medezeggenschapsraad (MR) op school is heel belangrijk. Dit wettelijk verplichte orgaan denkt mee, stemt of adviseert in alles wat met school te maken heeft. De wettelijke regels voor medezeggenschap zijn vastgelegd in de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS). Medezeggenschap is belangrijk, omdat het meer draagvlak voor beleid creëert. Daarnaast zorgt medezeggenschap ervoor, dat specifieke belangen van groepen mensen in de school expliciet aan de orde kunnen komen. Als de medezeggenschap goed geregeld is, dan heeft de hele school hier profijt van, want de MR praat met de directie over alle zaken, die in het dagelijks werk een rol spelen.
In onze MR zitten vier ouders (de oudergeleding) en vier personeelsleden van de school (de personeelsgeleding). De oudergeleding behartigt de belangen van ouders en kinderen en de personeelsgeleding die van het onderwijzend en niet-onderwijzend personeel en die van de leerlingen. De taken en bevoegdheden van de MR zijn vastgelegd in het Medezeggenschapsreglement. Daarin staat o.a. bij welke zaken je als ouder (en leerkracht) mee mág denken (het zg. “adviesrecht”) en waar je móet meebeslissen over het reilen en
zeilen van de school (het z.g. “instemmingsrecht”). Het Medezeggenschapsreglement is op school ter inzage.
Jaarlijks treden één of twee ouders en één of twee personeelsleden volgens een rooster af. Men kan maximaal 2 aaneengesloten perioden van 3 jaar deel uitmaken van de raad.
In de ontstane vacatures wordt voorzien door verkiezingen. De oudergeleding regelt de verkiezing van de ouders en de personeelsgeleding doet dit voor het personeel.
De vergaderingen van de Medezeggenschapsraad zijn openbaar. Ze worden aangekondigd in de Nieuwsbrief en op de website. De MR houdt de ouders via de website op de hoogte.
De leden van de MR